FinansWatch

Tidslåse i bankerne vinder hastigt frem

Flere og flere banker får installeret specielle tidslåse, så der ikke kan udbetales over 10.000 kroner. Bankerne beklager udviklingen men forudser, at alle på sigt vil få låsen installeret, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bankrøverierne har taget overhånd, så flere og flere banker får installeret særlige tidslåse, de såkaldte »Cash-in-Cash-out«, der betyder, at alle penge går fra kassen og direkte ned i en sikret boks, der højst kan udbetale 10.000 kroner hvert 10. minut.

"Det er desværre udviklingen. Prisen er for høj for medarbejderne," siger områdedirektør for Nordea i Nordsjælland, Torben Nygaard Olesen, der gør klart, at medarbejderne ikke kan påvirke tidslåsen, så røverier på den måde bliver uinteressante

På vej alle steder

Senest har Nordea i Frederiksværk fået installeret tidslåsen efter to røverier og et røveriforsøg i løbet af halvanden måned, og ifølge en stikprøvekontrol fra Finansrådet er det blevet langt mere udbredt end tidligere, ligesom de vurderer, at over halvdelen af landets banker har en sådan tidslås.

"På sigt vil 100 procent af vores filialer med kasser have installeret tidslåsen for at skabe yderligere tryghed," siger Torben Nygaard Olesen.

Nationalbanken vil stoppe røverier

Bankernes nye sikkerhedsfirma klar til kamp

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs