Bankernes nye sikkerhedsfirma klar til kamp

Bankernes Kontantservice, det nye firma, der skal højne sikkerheden omkring kontanthåndtering i Danmark, er tæt på at have besat de største chefposter.

En række voldsomme røverier mod bankernes kontantcentre og forskellige værdihåndteringsfirmaer har fået de danske banker til at oprette en ny virksomhed, der skal forbedre sikkerheden omkring kontanthåndtering i Danmark.

Adm. direktør Mogens Søndergaard, der bl.a. har en fortid hos Danske Bank, er startet i sit nye job, og i aviserne annoncerer virksomheden for rekrutteringen af fire nye medarbejdere; en økonomichef, en sikkerhedschef, en IT Manager og en HR Manager.

Skal tjene penge

Mogens Søndergaard fortæller til FinansWatch at han i løbet af nogle måneder forventer at have størstedelen af stabsfunktionerne besat, mens langt størstedelen af medarbejderne i den nye virksomhed overføres fra bankerne, som i dag har hver deres afdelinger, der tager sig af kontanthåndtering, værditransporter og sikkerhed.

Den nye direktør lægger ikke skjul på, at den nye virksomhed skal tjene penge, men at det for ejerne primært handler om at forbedre sikkerhedsniveauet.

”Det altovervejende vigtige her er ønsket om at skabe bedre sikkerhed, mere end det er et spørgsmål om at gå ud og forsøge at konkurrere alle de aktører bort, der i dag arbejder for bankerne”.

Ikke offentlig tilgængeligt

Ejerkredsen består af Nationalbanken med 25 pct. af aktierne, Danske Bank sidder på 20 pct., Nordea har 20 pct. ejerskab, de regionale banker i skikkelse af Sydbank, Jyske Bank, Spar Nord, Amagerbanken og Arbejdernes Landsbank sidder på 15 pct., mens de Lokale Pengeinstitutter sidder på 15 pct. af aktierne.

Bankernes Kontantservice vil i løbet af de næste tre år opføre to store kontantcentre, et i København og et i Århus-området, som skal være omdrejningspunktet for den nye virksomhed. Her vil sikkerheden være i top, ligesom man også i arbejdet med den daglige transport af sedler, mønster og valuta frem og tilbage mellem kontantcentre og fillialerne vil opgradere sikkerhedsniveauet.

Skjulte tiltag

”Jeg kan ikke præcisere, hvad det er for tiltag vi vil iværksætte, da hele formålet jo selvfølgelig er at gøre det umådelig vanskeligt at røve penge fra os. Så det er ikke offentlig tilgængelig information,” siger Mogens Søndergaard.

Han fortæller, at selskabet til sommer tager hul på de første opgaver, som vil være at tage sig af transporten af mønt til og fra bankernes fillialer.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også