FinansWatch

Sparbank åbner en filial på Mors

Sparbank er parat til at give krakkede Fjordbank Mors' kunder en ny bank. Skive-banken har gjort de indledende øvelser til at åbne en filial i Nykøbing, skriver Skive Folkeblad.

Man har allerede ansat 14 medarbejdere. Og nu skal man så finde egnede lokaler, så banken kan slå dørene op for kunderne efter sommerferien.

"Det er meget vigtigt for os at sige, at vi ikke kommer som ligrøvere. Vores ønske er at videreføre et lokalt og blivende pengeinstitut på Mors, og derfor har vi hyret 12-14 medarbejdere fra Fjordbank Mors," siger Sparbank-direktør Karl Tholstrup.

Direktøren erkender, at ansættelsen af omkring en tredjedel af Fjordbanks privatkunderådgivere er med til at udhule værdien af den del af Fjordbank Mors med sunde kunder, der ifølge planen skal sælges som en samlet pulje.

Ærgerlig situation

"Det er selvfølgelig en ærgerlig situation. Men vores primære fokus er at hjælpe medarbejderne videre og give kunderne en mulighed for at blive i en lokal bank," siger bankdirektøren til Skive Folkeblad.

Sparbank er ikke den eneste bank, der står på spring for at kapre kunder fra Fjordbank Mors. I mandags åbnede Salling Bank en filial i Nykøbing.

Hos den krakkede Fjordbank ærgrer den nye direktør Visti Nielsen fra Finansiel Stabilitet sig over, at endnu en bank vil forsøge at nappe kunderne:

"Vores håb er selvfølgelig, at så mange medarbejdere og kunder som muligt vil blive i Fjordbank, så vi kan holde sammen på det hele og få det solgt på en god måde og til en god pris," siger han til avisen og fortsætter:

"I sidste ende handler det jo om at få så mange penge ind ved et salg som muligt, så kreditorer og indskydere undgår at tabe flere penge end højst nødvendigt."

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs