FinansWatch

Danske Andelskassers Bank klar til børsnotering

Den nyfusionerede Danske Andelskassers Bank er nu klar til at træde ind på Københavns Fondsbørs. Tirsdag offentliggjorde bestyrelsen prospekt.

I maj tog 16 sparekasser på Fyn og i Jylland konsekvensen af længere tids samarbejde og lagde sig sammen til ét aktieselskab. Nu vil Danske Andelskassers Bank på børsen. Det meddeler selskabet Københavns Fondsnørs.

Danske Andelskassers Bank vil sælge op til 32 mio. kr. aktier til nominelt 10 kr. De udbudte aktier udbydes til 25 kr. pr. styk med tegningsperiode fra 8. til 27 juni. Sølges alle aktierne, kommer der altså 800 mio. kr. i kassen.

Ikke garanteret

Udbuddet af aktierne i Danske Andelskassers Bank er imidlertid ikke garanteret, og Danske Andelskassers Bank er altså ikke sikret et provenu af en bestemt størelse. En kreds af institutionelle investorer har givet forhåndstilsagn om at tegne 2,4 mio. nye aktie svarende til et bruttoprovenu på 60,4 mio. kr.

31 mio. kr. nye aktier udbydes til "Danske Andelskassers Banks aktionærer, andelshavere, øvrige kunder i Danske Andelskassers Bank og udvalgte investorer efter bestyrelsens valg - med fortegningsret for Danske Andelskassers Banks aktionærer. 1 mio. nye aktier udbydes til tegning ved gældskonvertering blandt andelshavere.

"Et nettoprovenu fra Udbuddet agtes anvendt til styrkelse af Danske Andelskassers Banks kapitalbase, således at banken vil være stærkere funderet, kapital-, likviditets- og solvensmæssigt. Dette omfatter bl.a., at Danske Andelskassers Bank ønsker rettidig forberedelse på Basel III reglernes indførelse, således at banken efter disse reglers successive indfasning vil have en tilstrækkelig kernekapital og forinden kan honorere de tilbagebetalingsforpligtigelser, som påhviler Danske Andelskassers Bank i 2013," skriver banken i meddelelsen.

Første handelsdag på Nasdaq OMX Copenhagen forventes at være 7. juli.

Ejet af 16 fonde

Danske Andelskassers Bank og Sammenslutningen Danske Andelskasser er netop fusioneret med Danske Andelskassers Bank som det fortsættende selskab. Det medførte, at Danske Andelskassers Bank i dag er ejet af 16 fonde.

”Vi har med omdannelsen af vores organisation skabt en stærkere udgave af vores pengeinstitut, samtidig med at vi har fastholdt de hidtidige styrker og værdier. Med udbuddet er det vores ønske at styrke os yderligere i forhold til den fremtidige udvikling og ventede konsolideringsproces i finanssektoren. Vi håber naturligvis, at mange af vores tidligere ejere - andelshaverne - og mange af vores øvrige kunder har lyst til at medvirke til at skabe et fortsat bredt ejergrundlag for vores bank,” lyder det fra formand Jakob Fastrup i meddelelsen.

Her er adm. direktør i banken, Vagn T. Raun, citeret for følgende:

”Danske Andelskassers Bank A/S er også efter omdannelsen et lokalt orienteret pengeinstitut med en stærk forankring i de områder, hvor vi har filialer. Vi vil være en aktiv del af den danske finanssektor, og med vores nye struktur samt udbuddet er det vores vurdering, at vi har øget mulighederne for eventuelt at udvide samarbejdet med andre pengeinstitutter, der deler vores værdier og lokale engagement."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs