FinansWatch

Staten sætter sin mand i Erik Damgaards bank

Den kendte bankmand Steen Parsholt, der blandt andet har stået for oprydningen i Capinordic og Eik Bank er blevet placeret i bestyrelsen for Erik Damgaards Cantobank af staten.

Erik Damgaards kriseramte bankeventyr Cantobank får nu et nyt bestyrelsesmedlem i form af den kendte bankmand Steen Parsholt.

Han har en fortid i blandt andet Danske Bank og senest stået i spidsen for Eik Bank i Danmark og Capinordic og er ifølge epn.dk’s oplysninger blevet placeret i den tidligere milliardærs bank af staten via Roskilde Bank.

Erik Damgaard har nemlig i sin tid finansieret sit køb af aktierne i Cantobank via den krakkede Eik Bank, som siden er blevet overdraget til Finansiel Stabilitet.

Statens garant

Og med krisen og de store tab i både Cantonbank og Erik Damgaards personlige forretninger har staten altså set sig nødsaget til at placere Steen Parsholt i bestyrelsen for den tidligere Navision-stifters bankforretning.

”Det er korrekt, at jeg er blevet valgt til bestyrelsen i Cantobank på opfordring fra folk i aktionærkredsen,” siger Steen Parsholt om sit nye hverv i den lille bank, som har brændt fingrene på blandt andet udlån til ejendomsinvesteringer i Tyskland.

Nedskrivningerne er taget

Steen Parsholt understreger dog, at han ser problemer i Cantobank som midlertidige.

”Der er blevet ryddet flot op i banken gennem det seneste halvandet år, og der er blevet taget de nedskrivninger, der skal tages,” fastslår han.

Cantobank har de to seneste år tabt over 120 mio. kr. og har ligeledes fået henstillinger fra Finanstilsynet, idet banken ikke overholdt grænserne for store engagementer og udlån til fast ejendom. Efter de sunde dele af Eik Bank blev solgt til Sparekassen Lolland er resterne havnet i Roskilde Bank således, at det formel er Roskilde Bank, der har peget på Steen Parsholt.

Mere fra FinansWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs