FinansWatch

Aarhus Lokalbank konverterer gæld for 102 mio.

Investorer har accepteret, at Aarhus Lokalbank konverterer ansvarlig kapital for 102 millioner kroner til aktier. Dermed er anden del af bankens redningsplan tæt på målet.

Det er lykkedes Aarhus Lokalbank at overbevise investorerne bag ansvarlig kapital for 102 millioner kroner om at konvertere gælden til aktier. Dermed er Aarhus Lokalbank tæt at være i mål med den redningsplan, som banken fremlagde i slutningen af januar.

En kapitalplan, der skulle sikre at bankens solvens igen levede op til lovens krav. Det indebar i første omgang konverteringen af 80 pct. af statens hybridkapital til aktier, hvilket gav staten i alt 67,5 pct. af ejerskabet i banken. For at sikre banken på længere sigt var det dog også nødvendigt at få en stor del af investorerne bag gæld for 150 mio. kr. til at tegne aktier i stedet.

Særdeles tilfredsstillende

”Vi betegner det som en succes, at vi har fået tilsagn om at flytte rundt på godt 100 mio. kr., der konverteres fra ansvarlig kapital til aktier. Det er særdeles tilfredsstillende," siger adm. direktør Vagn Thorsager til borsen.dk.

”150 mio. kr. havde selvfølgelig været endnu bedre, men det var helt urealistisk. Vores udgangspunkt var, at kunne vi få ca. halvdelen, altså 75 mio. kr. , flyttet over, så var det rigtig fint. Men der har været en overraskende positiv opbakning til banken, og derfor lander vi på godt 100 mio. kr.," siger han.

Banken holder generalforsamling og bestyrelsesmøde i dag. Her ventes tidligere Sydbank-direktør Carsten Andersen at blive valgt som ny formand.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs