FinansWatch

Carsten Andersen valgt som ny formand i Aarhus

Lørdag aften blev Aarhus Lokalbanks kapitalplan som ventet godkendt på bankens generalforsamling og dermed tiltræder tidligere Sydbank-direktør Carsten Andersen som ny formand for banken, som staten er hovedaktionær i. 700 aktionærer var mødt frem. (opdateret)

Foto: Andreasen Carsten

Godt 700 aktionærer var lørdag samlet i Scandinavian Congress Center i Århus til generalforsamling i Aarhus Lokalbank.

Her blev bankens redningsplan formelt godkendt, ligesom tidligere Sydbank-direktør Carsten Andersen afløste Rasmus Juhl Rasmussen som formand for det omblæste pengeinstitut.

Klar til fremtiden

”Bankens kapitalplan er nu vedtaget. Det betyder, at vi nu har en god og sund kapitalstruktur. Vi har kapital til at gå fremtiden i møde, således at bankens bevarelse nu er sikret,” siger Claus Lauenborg, salgs- og udviklingschef i Aarhus Lokalbank.

I januar fremlagde daværende konstitueret direktør Carsten Stenulm en kapitalplan, der skulle sikre, at Aarhus Lokalbank igen kunne leve op til de lovpligtige solvenskrav.

Den indebar blandt andet, at staten konverterede hybridkapital til aktier og dermed satte sig på 67,5 pct. af ejerskabet i banken.

Ikke nok

Det er imidlertid ikke nok til at sikre banken på den lange bane, og derfor var det nødvendigt for banken at overbevise andre investorer om at konverterer gæld for op til 150 mio. kr. og minimum 75 mio. kr. til aktier. Fredag meddelte banken, at det var lykkedes at konvertere for 102 mio. kr. Dermed nedbringes statens ejerandel til cirka 45 pct. Endelig har Nykredit accepteret at konvertere ansvarlig kapital for 75 mio. kr. til hybridkapital. Dermed lander banken på en solvensprocent på 15-16.

Claus Lauenborg beskriver stemningen på generalforsamlingen som positiv.

”Der var en del, der var oppe og stille uddybende spørgsmål, men alle fik svar på det de gerne ville have og stemningen var rigtig positiv, da folk gik. Jeg synes ikke, at der var nogen, der var usaglige eller brokkede sig rigtig meget,” siger han til FinansWatch.

Tilbage til hverdagen

”Nu skal vi til at få banken i god gænge igen. Vi skal have kigget på vores balance. Vi skal have nedbragt vores udlån ved at kigge på nogle af de større engagementer, ejendomme og landbrug og så ellers sikre, at vi får gode private kunder ind i banken. Vi skal tilbage til almindelig bankdrift efter al den turbulens, der har været om banken. Det glæder vi os rigtig meget til,” siger Claus Lauenborg.

Aarhus Lokalbank har tidligere meddelt, at man, hvis kapitalplanen kom i mål, kan absorbere yderligere nedskrivninger på omkring 150 mio. kr.

”Sammen med de nedskrivninger, som vi allerede har taget, er det en tilstrækkelig buffer. Vi mener, at vi er særdeles godt polstret til fremtiden,” siger Claus Lauenborg.

Ny formand

Generalforsamlingen blev samtidig farvel til formand Rasmus Juhl Rasmussen, der har siddet for bordenden, mens bankens tidligere ledelse kastede sig ud i en fejlslagen vækstrategi med store tab og nedskrivninger til følge.

Han erstattes af tidligere Sydbank-direktør Carsten Andersen, som bankens nye storaktionær i form af Finansministeriet har sat ind under forudsætning af, at kapitalplanen blev godkendt.

Læs interview med Vagn Thorsager om fremtiden for Aarhus Lokalbank på FinansWatch mandag.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs