Rød bank vinder på Fionia-krak

Cirka 2000 fynske bankkunder har i 2010 forladt deres hidtidige pengeinstitut for at blive kunder hos Arbejdernes Landsbank.

Arbejderbanken med de dybe rødder i fagbevægelsen, ser dermed ud til at blive den helt store vinder i den kundevandring, der opstod på Fyn, da Fionia Bank forsvandt fra landkortet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi har fået rigtig mange nye kunder på Fyn i det forløbne år, og vi kan se, at de fleste kommer fra de store banker Nordea/Fionia og Danske Bank," siger regionsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Per Rick.

Nordea mistet kunder

En undersøgelse lavet af analyseinstituttet Epinion viser, at mens Danske Bank stort set har formået at beholde sin markedsandel, så har Nordea sagt farvel til en del kunder i forbindelse med fusionen med Fionia Bank.

Nordea købte i princippet de 74.000 privatkunder i Fionia Bank, og var de alle fulgt med over i Nordea, ville det have øget Nordeas markedsandel med 10 procent.Det skete bare ikke.Fra 2009 til 2010 steg Nordeas andel af fynske primærkunder - altså dem der har Nordea som deres primære bank - kun fra 9 til 14 procent.

Sidder på hænderne

Det kommer ikke bag på bankekspert Bjarne Jensen, at fusionen koster kunder for Nordea.

"Der er altid nogen, der ikke kan lide lugten i bageriet," siger han.Det er heller ikke overraskende, at en bank som Arbejdernes Landsbank snupper broderparten af dem.

"Arbejdernes Landsbank er jo en af de banker, der har fået vind i sejlene ved at sidde på deres hænder. De er kommet gennem finanskrisen uden skrammer på hverken pengepung eller image," siger Bjarne Jensen.

Overblik: Læs alt om den fynske bankfusion

Se de sjove svar fra bankdirektøren FØR fusionen blev offentlig

Svendborg-direktør: Rart at være selvstændig

Grønborg: Nordea er en "dark horse"

Kracht lover at få fusionsgevinster frem i lyset

Faaborg-direktør: Intet pres for den her fusion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også