FinansWatch

Funding-problemer skidt for bankaktionærerne

Danske Markets chef for kredit-analysen spår, at de mindre og mellemstore danske banker vil polstre sig for fulde gardiner de kommende år. Det er lig med lave udbytter.

Thomas Hovard, chef for kreditanalysen hos Danske Markets, har svært ved at se, hvor invitationerne til en udbytte-fest i banksektoren skal komme fra i de kommende år.

”Hvis man er bankaktionær i de mindre og mellemstore banker, så er der ikke noget der tyder på, at de kommende år bliver specielt sjove. Ganske vist er mange banker ovre de værste nedskrivninger, men i takt med EU´s strammere krav til polstring, og i takt med at de udenlandske investorer har smækket kassen i over for de mellemstore danske banker i forhold til polstring, så er primært én ting på tapetet i de kommende år hos bankerne, og det er kapitalopbygning,” siger Thomas Hovard til FinansWatch. Han tilføjer dog, at velpolstrede Ringkjøbing Landbobank skiller sig ud i det billede.

”Bankerne ved, at hvis de skal hente funding og dermed undgå at slanke balancen voldsomt, så skal de have så meget sul på kroppen som muligt og gøre sig lækre over for de investorer, der skal købe deres obligationer. Og i det lys er udnyttebetaling ikke et tema,” siger han.

Thomas Hovard peger samtidig på, at bankerne vil være tilbøjelige med udlån. Han mener ikke nødvendigvis, at man kan tale om en kreditklemme, men der er ingen tvivl om, at en række banker vil holde igen i de kommende par år.

”Jeg tror, at bankerne vil tænke sig rigtig, rigtig godt om, inden de begynder at vokse på udlån. Mange af de små- og mellemstore ved godt, at de har en balance-udfordring, så de holder igen på udlånsfronten,” siger han til FinansWatch.

Danske: Funding-markedet kun åbent for de store og solide

Nyby: Vi må bare se tiden an

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs