FinansWatch

Danske Bank regner med at slippe let fra statslån

Den meget omtalte ekstraudgift Danske Bank skal betale staten for at slippe ud af sit 24 mia. kr. store lån før tid bliver ikke stor nok til, at det er nødvendigt at advare aktionærerne om det i prospektet, lyder det fra banken.

Det har været en varm politisk kartoffel. Må Danske Bank slippe ud af sit 24 mia. kr. store statslån før tid - og hvad skal staten have til gengæld for de tabte årlige renter på 2,5 mia. kr. Det skulle komme til at koste banken dyrt, lovede økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Men sådan kommer det måske ikke til at gå. I Danske Banks aktieprospekt - et udbud, der i øvrigt skal bruges til at tilbage lånet - nævner banken ingen mulige ekstraudgifter fra indfrielse af lånet.

Banken ved ganske ikke vist ikke hvad det vil koste at indfri lånet - men det får ikke økonomidirektør Henrik Ramlau til at ryste på hånden.

Intet forbehold

Der er ikke taget noget forbehold i prospektet for hvad det kommer til at koste Danske Bank at komme ud af lånet fra staten før tid?

”Det står der ikke noget om - og det ved vi ikke noget om. Det er forhandlinger der pågår, og vi ved ikke hvad de ender med,” siger Henrik Ramlau til FinansWatch.

Men bør man ikke i forhold til aktionærerne og deltagerne i emissionen tage et forbehold for, at det kan komme til at koste noget at komme ud af lånet?

”Det kan komme til at koste nogle penge, og derfor er det da et usikkerhedsmoment. Men vi driver en meget stor bank, og det er der usikkerheder knyttet til hver dag. Det er dog vores vurdering, at aktionærerne godt kan håndtere usikkerheden i denne sag.”

"Et mindre et af slagsen"

Så I forventer det bliver en mindre post?

”Vi forventer samlet set, at det er en mindre usikkerhed, og dermed ikke får nogen indflydelse på om aktierne bliver tegnet eller ej. Det er et usikkerhedsmoment – men det er et mindre et af slagsen.”

Var det en fejl ikke at sikre sig en klar vej ud af aftalen med staten?

”Det tror jeg ikke man kan sige.”

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs