Bekymringerne står i kø hos Danske Bank

Udlånet kan måske ikke vokse med samme fart som før, og der kan falde yderligere betalinger til staten for krakkede banker. Samtidig kan den irske situation blive værre. Sådan lyder nogle af risikofaktorerne i Danske Banks prospekt.

Der bliver opremset en syndflod af bekymringer i Danske Banks netop udsendte prospekt. Både på makrofronten, hvor banken blandt andet ser mulige problemer på renteudsving; men Danske advarer også om en lang række skeletter, der kan vælte ud af bankens eget skab.

"Koncernens udlånsportefølje vil måske ikke fortsatte med at vokse, som den historisk har gjort, hvilket kan få negativ indvirkning på renteindtægterne," skriver banken og slår fast, at der kan komme yderligere nedskrivninger på de dyre udlandske indkøb, banken i stor stil foretog op til krisens start.

"Koncernen har erhvervet omfattende goodwill gennem sine opkøb og har på grund af finanskrisen foretaget væsentlige goodwillnedskrivninger, og den vil muligvis skulle foretage yderligere nedskrivning på goodwill vedrørende overtagelser."

Bankkrak

Hvis flere banker krakker - eller regningen fra dem, der allerede er faldet for stormen vokser - kan det også koste Danske Bank, der er største betaler til de statens garantiordninger og bankpakkerne.

"Koncernen vil muligvis skulle betale yderligere beløb under statslige indskydergarantiordninger," skriver Danske Bank i prospektet og fortsætter:

Som følge af Koncernens deltagelse i bankpakkerne er den fortsat underlagt en rakke begrænsninger, der kan få væsentlig negativ indvirkning på dens forretning."

Medarbejderflugt

Fra bankens side falder der også et slag til de danske løn- og bonusforhold under risici-opremsningnen.

Koncernen er afhængig af sin øverste ledelse og medarbejdere, og den kan have vanskeligt ved at tiltrække og fastholde fagligt kvalificerede medarbejdere."

Danske Bank: Aktieemission til 86 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også