Aarhus Lokalbank: Deutsche Bank kræver lån indfriet før tid

Aarhus Lokalbank forhandler med Deutsche Bank om fortidsindfrielse af lån. Det vil betyde en ekstraordinær renteudgift for banken, hvilket medfører, at banken forventer et lavere basisresultat for 2011. (Opdateret 17:22)
RB-Børsen

Aarhus Lokalbank er nødt til at tilbagebetale et lån på 35 mio. euro, svarende til omtrent 260 mio. kr., til Deutsche Bank, efter at Aarhus Lokalbank som led i sit forsøg på at redde sig selv, har konverteret statslig hybrid kernekapital til aktier.

"Deutsche Bank AG, London har meddelt Aarhus Lokalbank, at de anser statens konvertering fra hybrid kapital til aktiekapital som en "change of control" begivenhed," forklarer Aarhus Lokalbank i en fondsbørsmeddelelse.

Banken oplyser, at den ikke har andre lån, hvor "change of control" betyder, at långiver kan kræve lånet indfriet før tid.

Ekstra rente

Deutsche Bank har opgjort, at Aarhus Lokalbank skal betale en ekstra rente på 19 mio. kr. for at førtidsindfri lånet. Det er Aarhus Lokalbank tilsyneladende ikke helt enig i, da den forhandler med Deutsche Bank om dette beløb. Til gengæld sparer Aarhus Lokalbank nogle renter i perioden fra førtidsindfrielsen som kommer til at ske i maj og frem til det oprindelige udløb i juli 2012.

Det regnestykke får Aarhus Lokalbank til at nedjustere sine forventninger, så de nu lyder på et basisresultat på 24 mio. kr., hvor banken før ventede 30 mio. kr.

Banken regner med at have en "solid likviditetsoverdækning" efter førtidsindfrielsen med en forventet likviditetsreserve på omkring 1 mia. kr.

(RB-Børsen)

Aarhus Lokalbank udskyder prospekt for redningsplan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også