FinansWatch

Aarhus Lokalbank udskyder prospekt for redningsplan

Prospektet for den kapitalplan, der skal redde Aarhus Lokalbank, er blevet udskudt.

Det skyldes et sammenfald af flere forhold, forklarer bankens administrerende direktør, Vagn Thorsager, til RB-Børsen.

"Vi skal nok lige bruge et døgns tid mere. Arbejdet med at lave prospekt er temmelig omfattende, og der skal bruges tid til at tilsyn og andre kan få det godkendt. Men vi er meget tæt på," forsikrer direktøren.

Klar inden midnat

Aarhus Lokalbank skulle have offentliggjort sit prospekt onsdag, men har oplyst i en fondsbørsmeddelelse, at prospektet er forsinket et par dage. Vagn Thorsager regner dog med at have det klar inden midnat torsdag.

Staten ejer 67,5 pct. af banken, efter at den har måttet konvertere hybrid kernekapital til aktier for at overholde solvenskravene. Derudover går bankens kapitalplan ud på at ombytte op til 150 mio. kr. eksisterende kapitalbeviser i form af ansvarlig lånekapital ved konvertering til aktiekapital eller nye kapitalbeviser i form af hybridkapital. Og endelig vil banken konvertere for 75 mio. kr. kapitalbeviser i form af ansvarlig lånekapital til kapitalbeviser i form af hybridkapital.

Ingen forhandlinger endnu

Vagn Thorsager understreger, at banken endnu ikke er i forhandlinger med nogen af obligationsejerne. De forhandlinger vil først finde sted, når prospektet er offentliggjort.

Aarhus Lokalbank har beregnet, at hvis kapitalplanen gennemføres i sin helhed, og forudsat mindst halvdelen af de 150 mio. kr. eksisterende kapitalbeviser konverteres til aktiekapital, kan banken absorbere et underskud på op til ca. 150 mio. kr. ved det af banken opgjorte solvensbehov. Såfremt der alene gennemføres konvertering til egenkapital af den statslige hybridkapital på ca. 147 mio. kr. inkl. påløbne renter, vil banken kunne absorbere underskud på op til ca. 50 mio. kr. ved det af banken opgjorte solvensbehov.

"Som følge af det begrænsede spænd efter konverteringen mellem bankens solvensprocent og det opgjorte solvensbehov kan yderligere nedskrivninger og hensættelser på udlån og garantier true bankens fortsatte eksistens eller nødvendiggøre yderligere kapitaltilførsel," skrev ledelsen i årsregnskabet, der blev offentliggjort i slutningen af februar.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs