FinansWatch

26/1: Svendborg Sparekasse: Opkøb ikke noget for os

Adm. direktør Svend Erik Kracht har aldrig nogensinde købt sig til vækst – og den strategi holder han og banken fast i.

”Vi har været her siden 1852 og det skal fortsætte sådan, at vi vokser for egen kraft. Vi har aldrig foretaget opkøb, så det er bedst, hvis det forbliver sådan. Jeg kan ikke se, at der skulle kunne ske noget, så det skulle ændre sig”.

Sådan lyder den klare melding fra adm. direktør Svend Erik Kracht fra Svendborg Sparekasse, når han skal give sit syn på, om banken vil vokse fremadrettet via opkøb.

Er det fordi, at du helt principielt ikke mener, at opkøb skaber værdi for aktionærerne og kunderne – eller blot fordi der ikke er oplagte matches i forhold til Jeres strategi?

”Jamen, det er bare ikke på vores tegnebræt, vi ligger her på Sydøstfyn, så der er ikke opkøbs-muligheder, der ligger lige for,” siger han.

Der har været den del debat omkring, hvor mange banker der vil være i Danmark om 3 eller 5 år. Her mener nogle, at mange af de mindre banker og sparekasser vil være borte om nogle år, er du enig i det?

”Jeg syntes, det er svært at vurdere, hvad der kommer til at ske. Snakken om konsolidering har jo kørt i de 40 år, jeg har arbejdet i branchen. Men der er en stor selvstændighedstrang blandt pengeinstitutter, det har der altid været. Men der kommer selvfølgelig en udvikling, men hvornår den kommer, det er svært at svare på,” siger Svend Erik Kracht til FinansWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs