FinansWatch

Test: Hvem har den bedste mobilbank?

Politiken har testet mobilbanker fra Nykredit, Nordea og Danske Bank. Danske Bank er foran.

Klar bankoverførslen fra restauranten, sofaen eller toilettet. Flere danske banker har udgivet apps til smartphones, så man kan klare mange af sine bankgøremål direkte fra telefonen.

Men der er stor forskel i brugervenlighed og funktionalitet, hvor Danske Bank er klart førende, mens Nykredit og Nordea halser efter.

Læs testen af hver enkelt mobilbank nedenfor.

Alle mobilbanker er testet på iPhone, men kan også fås til Android-telefoner eller ofte tilgås via mobilernes webbrowsere.

DANSKE BANK

  • POLITIKEN SYNES: 5 ud af 6 stjerner
  • Produkt: Danske Bank
  • Pris: Gratis

I midten af skærmen er et slags lykkehjul af funktioner, som giver et øjeblikkeligt og unikt overblik over mulighederne. Og netop disse er langt foran både Nykredit og særligt Nordea.

Ganske vist skal man indtaste NemID-nummer for at komme ind, men så kan man til gengæld også - og modsat Nordea - klare alle hverdagens bank-gøremål. Hos to af vores testere har app'en næsten fuldkommen erstattet den normale netbank.

Hovedsageligt er Danske Bank overlegen, fordi man ikke alene kan overføre penge til eksterne konti, men også betale girokort. Samtidig giver den et markant bedre overblik.

Multitaske

F.eks. kan den som den eneste app multitaske - dvs. man kan skifte mellem sin bank-app og andre apps såsom mail-programmet, hvis man f.eks. skal kopiere et kontonummer fra en email til brug i en kontooverførsel.

Selvom ens kontooversigt savner bedre brug af farver, så viser Danske Bank til gengæld alle detaljer omkring ens transaktioner, hvilket gør oplevelsen langt mere brugervenlig end Nykredit og Nordea.

Billede

Og udover de helt gængse funktioner som valutakurser, find automat og kontakt banken, kan man tillige tage et billede af selve kodelinjen på en regning, og på den vis slippe for at indtaste alle tallene manuelt.

Den funktion er ikke kun liret og futuristisk, men viser både overskud, og at Danske Bank tænker i andre baner end konkurrenterne, når de forstår at udnytte de unikke fordele såsom kameraet i iPhone, når bankforretningerne skal klare på mobilen

Testet i version 1.1 på iPhone - Findes til iPhone og Android-telefoner.

NYKREDIT

  • POLITIKEN SYNES: 4 ud af 6 stjerner
  • Produkt: Nykredit
  • Pris: Gratis

I forhold til Nordea er overblikket over alle ens konti markant mere gennemskueligt allerede på første skærmbillede, når man logger ind i Nykredits bank-app. Samtidig skal man kun indtaste CPR-nummer og en selvvalgt mobilbankkode for at komme ind.

Det skyldes, at Nykredit har fuldkommen fravalgt brugen af NemID, hvilket øger brugervenligheden, men begrænser funktionaliteten. Fravalget af NemID betyder, at Nykredits app er et hermetisk lukket system, hvor man kan kun overføre mellem egne konti.

Overblik

Disse overførsler samt konti-overblik og bestilling af valuta direkte fra app'ens valutaberegner udgør dermed de mest brugbare funktioner hos Nykredit. Det er glimrende, at app'en har ekstra funktioner som f.eks. det misvisende navn “Find kontanter”, der bruger ens GPS-position til at vise den nærmeste hæveautomat eller muligheden for at spærre sine kort, så er der også lidt undersolgte features, såsom nyheder fra Nykredit.

Her kan man f.eks. se “Nykredit TV” om Kinas økonomi eller stigende råvarepriser eller læse Nykredit-nyheder om refinansieringsauktioner. Ikke specielt ophidsende eller relevant for en normal app-bruger på farten.

Sjuskefejl

Generelt er den funktionel, men ikke specielt brugbar i hverdagen, og der er irriterende sjuskefejl, som f.eks. at alle beløb i oversigten over ens posteringer er farvet røde - hvilket burde være forbeholdt et træk på kontoen. Det er heller ikke muligt at læse uddybende information om en transaktion udover de første og oftest meget forkortede infotekster.

Nykredits app giver nem adgang til ens konti, men kan på ingen måde erstatte brugen af den normale netbank på ens computer, så den har kun begrænset anvendelse i hverdagen.

Testet på version 1.2 på iPhone.

Findes til iOS og Android.

NORDEA

  • POLITIKEN SYNES: 3 ud af 6 stjerner
  • Produkt: Nykredit
  • Pris: Gratis

For at logge ind i Nordeas mobilbank skal man bruge både CPR-nummer, mobilbankkode og til slut et NemID nummer, så man må sige, at sikkerheden, men også bøvlet er helt i top.

Er man først inde, er det muligt at overføre penge mellem egne konti, men modsat Nykredit også ud af banken til andre konti. Ligeså er der de sædvanlige muligheder for at se kontoudtog, kommende betalinger og tilmelde sin telefon til at få info pr. sms.

Ellers er der et væld af glimrende værktøjer, såsom adgang til aktiekurser, nyheder, oversigt over fillialer og hæveautomater (men med store mangler desværre), en valutaberegner og beregning af kassekredit.

Låneregnskab

Nordea har tilmed udviklet muligheden “Låneregnskab”, hvor man kan skrive, hvem man enten skylder eller har lånt penge ud til. Smart.

Nordas app-løsning fungerer, men det hele føles for basalt, tørt og temmelig uoverskueligt - hovedsageligt fordi den hverken føles eller opfører sig som en app, men mere som en tilpasset webudgave af netbanken. Hvilket den i grunden også er.

Web-version

Særligt når man skal igennem Nem-ID-sikkerhedsledet, men så "kun" får den ekstra mulighed i forhold til Nykredit at kunne overføre penge til eksterne konti. Nordeas app mangler ikke kun funktionaliteter i forhold til Danske Bank, men også flair for brugervenlighed og visuel formidling.

En fordel ved Nordeas mobilbank er dog, at den kan bruges af de fleste også almindelige mobiltelefoner på grund af web-versionen.

Testet i version 1.2.4 på iPhone

Findes til iOS og Android samt web

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs