FinansWatch

Formand: Tiden vil vise, om jeg er den rette

Bestyrelsesformand for Aarhus Lokalbank, godsejer Rasmus Juhl Rasmussen, beklager meget de store nedskrivninger i banken, men er urokkelig i sin tro på bankens fremtid. (Opdateret 11.59)

Han har siddet som formand for Aarhus Lokalbank i en lang årrække, godsejer Rasmus Juhl Rasmussen fra Lystrup uden for Århus, og har derfor naturligvis et stort medansvar for, at banken p.t. befinder sig i tovene. Men det er ikke ensbetydende med, at han frivilligt ønsker at trække sig fra posten.

Er du den rigtige person til fortsat at være bestyrelsesformand i banken i lyset af den meddelelse i har sendt ud her til morgen?

”Det er klart, at det kan der stilles spørgsmålstegn ved, det anerkender jeg. Men det er der nok, nogle andre, der skal svare på,” siger Rasmus Juhl Rasmussen til FinansWatch.

Men hvad tænker du selv om din fremtidige rolle i banken?

”Vi beklager meget, at vi skal nedskrive så store beløb som vi her gør. Hvert eneste år har vi fået godkendt vores regnskaber og de nedskrivninger, der har været. Men vi må jo sige, at konjunkturerne fra landbruget er blevet sværere og ejendomssektoren har det også hårdt. Så nu har vi anlagt en ny strategi, og det koster nogle penge. Men det vil give en mere strømlinet forretning. Det er fremadrettet mere konservative principper, der bliver anlagt i bankens arbejde,” siger bestyrelsesformanden til FinansWatch.

Sund fremtid

”Men når det er sagt, så har vi også brugt meget tid på at se på, hvordan vi kommer igennem det her. Og der tror vi på, at når vi har fået vores nye kapitalstruktur på plads, så ser vi en sund fremtid for banken”.

Men skal det være dig der fører banken gennem den proces, når du også var med til at føre banken ud i de store problemer, som den står i i dag?

”Det vil tiden vise, der er jo generalforsamling den 19. marts. Vi må konstatere, at verden har ændret sig meget siden finanskrisen, og det har slået hårdere igennem i vores bank end andre,” siger Rasmus Juhl Rasmussen.

Men har du overvejet at trække dig?

”Det har jeg ingen kommentarer til”.

Er du blevet anbefalet at trække dig?

”Nej”

Ikke truffet afgørelse

Nu bliver staten så storaktionær i banken, tror du, at de så vil sætte en ny formand ind?

”Staten vil selvfølgelig sætte nogle folk ind i bestyrelsen. Og vi har allerede gjort os nogle tanker om det. Men der er ikke truffet en afgørelse om det,” siger han.

Har I allerede en dialog med staten om, hvad der konkret skal ske på bestyrelsesfronten?

”Nej, så langt er vi ikke kommet endnu”.

Stærke relationer

Hvorfor skal man tro på Jer som en sund bank fremadrettet?

"Det skal man, fordi vi har en masse kiunder med stærke rødder til banken. Vi har et rigtig godt personale, som har godt fat i kunderne. Og mange af vores kunder har relationer til banken, som rækker mange, mange år tilbage i tiden. Der er også relationer der går generationer tilbage. Så jeg håber og tror, at de kunder vil bakke bankerne op i den her svære tid," siger bestyrelsesformanden til FinansWatch.

Dagbladet Børsen har tidligere skrevet, at Rasmus Juhl Rasmussen som formand har sikret sit eget lettiske landbrugsselskab, SIA Gaizeni, store millionkreditter i den lille østjyske bank uden anden sikkerhed end aktierne i det lettiske projekt, som giver underskud. I første omgang oplyste formanden til avisen, at han ingen lån havde i banken, men har sidenhen erkendt, at han har et låneengagement med banken.

Aarhus Lokalbank følger Skælskør Banks eksempel

Stenulm: Vores strategi har slået fejl

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs