FinansWatch

Aarhus Lokalbank følger Skælskør Banks eksempel

Aarhus Lokalbank vil konvertere statslig hybridkapital til aktier og følger dermed i sporene efter Skælskør Bank, der gjorde samme øvelse i efteråret sidste år.

Aarhus Lokalbank vil, som første del af en kapitalplan, konvertere cirka 80 pct. af statens hybridkapital til aktier, oplyste banken mandag.

Dermed bliver staten medejer af banken, men hvor stor, statens andel bliver, kan banken endnu ikke sige.

Kun en udvej

"Det kan jeg ikke lige svare på, da jeg ikke kender konverteringskursen. Men skal vi sige 40-50 pct. Jeg ved det ikke, men staten bliver jo evident storaktionær," siger direktør i Aarhus Lokalbank Carsten Stenulm til RB-Børsen.

"Jeg kan ikke se, vi har haft anden mulighed end denne konvertering for at klare solvenskravene. Kapitalapparatet er sådan set stort nok, men det ligger i forkerte skuffer," siger direktøren og tilføjer:

"Vi flytter noget fra de andre skuffer opad, så vi kommer til at stå med en kapitalstruktur, der er helt anderledes, end vi hidtil har haft, og den kommer helt overvejende til at bestå af egenkapital som kapitalgrundlag".

Problemer med solvensen

Den danske stat kom gennem Finansiel Stabilitet til at eje 57 pct. af Skælskør Bank, da banken konverterede hybrid kernekapital til aktiekapital. Skælskør Bank havde på grund af en række store nedskrivninger på udlånsbøgerne haft problemer med at opfylde Finanstilsynets solvenskrav. Det samme gør sig gældende for Aarhus Lokalbank.

Skælskør Bank er nu lagt sammen med Max Bank.

RB-Børsen

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere