FinansWatch

Pres på de europæiske finanstilsyn

Når EU's økonomikommissær Olli Rehn varsler nye og skrappere stresstest af bankerne, er det en politiker, der lægger pres på de nationale finanstilsyn, lyder det fra Finansforbundets reguleringsekspert.

En ny runde stresstest af de store europæiske banker er under opsejling, og ifølge EU's økonomikommissær Olli Rehn bliver de af en noget hårdere kaliber, end den stresstest, som blandt andet Danske Bank, Nordea og Jyske Bank gennemgik i sommer.

En melding, som fra Finansforbundets reguleringsekspert, Jesper Bo Nielsen, tolker som et politisk pres på de nationale finanstilsyn, der gennem Commitee og European Banking Supervisors (CEBS), udarbejdede det seneste sæt af stresstest og også skal stå bag de nye.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs