FinansWatch

EU-uenighed om ny stresstest

En ny og hårdere stresstest er bebudet fra EU. Men EUs finansministre er dybt uenige om, hvordan bankerne skal testes.

Foto: DAGØ JAN

Hvordan skal de europæiske banker testes? Og hvad skal der ske med de banker, der ikke klarer skærene?

Det er der ifølge EU-nyhedssitet Euractiv.com dyb uenighed om blandt EUs finansministre.

I går bebudede EUs økonomikommissær Olli Rehn, at en ny og hårdere stresstest rammer de europæiske banker i løbet af foråret, men hvordan bankerne skal testes er langt fra afklaret.

Uenighed om hjælp

Ifølge et internt notat, som Euractiv.com har set, er man bl.a. uenig om, hvor hård testen skal være, hvilket hænger sammen med uenighed om, hvad resultatet bør være, og hvad der skal ske med de banker, der ikke består testen.

Striden går bl.a. på, hvordan man skal måle en banks eksponering mod statsgæld, og om testen skal se på bankernes handel eller bankbøger.

Spørgsmål om likviditet

Om bankernes likviditet skal medtages i testen, bliver også diskuteret, lige som det er usikkert, om bankerne skal medtage den hjælp, de har fået fra statslige institutioner. Hvis ikke, advarer analytikere om, at mange irske, græske, portugisiske, spanske samt nogle tyske og franske banker ikke vil klare testen.

Pres på de europæiske finanstilsyn

EU strammer stresstest for Europas banker

Finansrådet: Danske banker vil bestå ny stresstest med glans

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs