FinansWatch

EQT vil skabe Nordens største kapitalfond

EQT er i gang med at rejse en ny kæmpefond indeholdende 40 mia. svenske kroner. Dermed bliver fonden større end Nordic Capitals seneste.

EQT-topchefen Conni Jonsson er i fuld gang med at besøge investorer i bestræbelserne på at rejse den hidtil største pose penge til en enkelt kapitalfond i Norden. Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Hidtil var det Nordic Capital, der bl.a. er kendt i Danmark for sit ejerskab af Falck, der havde rekorden med at indsamle flest midler til en enkelt fond under kapitalfondens vinger. Men nu har Investor-kontrollerede EQT sat gang i arbejdet med at rejse en ny fond, der ifølge DI vil blive den største i Norden indenholdende ikke mindre end 40 mia svenske kroner til at investere i virksomheder.

EQT er kendt i Norden som en dygtig kapitalfond, der ikke er bange for at gå nye og utraditionelle veje. Bl.a. vakte det stor opsigt, da fonden i 2005 sammen med Goldman Sachs var med til at afnotere ISS fra den danske børs. EQT har dog også i forbindelse med krisen oplevet, at flere af de selskaber, som fonden har investeret i, har været ude i store problemer – bl.a. p.g.a. en høj gældssætning. EQT har også i Danmark været nævnt på det seneste i forbindelse med børsnoteringen af Pandora, hvor danskeAxcel endte med at tjene styrtende på den exit. Men EQT´s folk i Danmark havde linet alt op til en investering i smykkeproducenten, da den svenske ledelse vendte tommelfingeren ned, hvorefter Axcel overtog EQT´s due dilligence-materiale.

Banker tør igen finansiere megahandler

Kapitalfonde dømmes ude af bankkonsolidering

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs