FinansWatch

Lysere tider: Banker sælger fra

Flere internationale storbanker sælger nu for alvor ud af de virksomheder, de overtog fra kriseramte kapitalfonde under den finansielle krise.

I lang tid har bankerne holdt på deres aktiver, men med en mere stabil økonomi er de nu for alvor begyndt at sælge ud af de virksomheder, de overtog under den finansielle krise. Et økonomisk forårstegn i en ellers kold vinter.

”Virksomhederne er kommet på fode igen, og det er i dag et meget bedre klima at sælge i, end det var for et år siden”, siger en kilde til Financial Times med henvisning til, at bankerne har holdt igen for at undgå at sælge på bunden.

Blandt de virksomheder, som bankerne ønsker at trække sig ud af er bl.a. kuffertproducenten Samsonite og det svenske firma Dometic. Långiverne til Dometic forventer at modtage bud på 1,2 mia. euro denne måned fra den svenske kapitalfond EQT samt kapitalfondene Anglo-Swedish og Nordic Capital.

Samtidig har Barclays Capital og Bank of America Merrill Lynch for nyligt sat en auktion i gang på cementvirksomheden DSI med en prissætning på omkring 500 mio. euro.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs