FinansWatch

Finanstilsynet bekræfter: Aarhus Lokalbank politianmeldt

Aarhus Lokalbank er blevet meldt til politiet af Finanstilsynet for kursfusk.

Foto: PEDERSEN TOBIAS N¯RGAARD

Finanstilsynet har politianmeldt Aarhus Lokalbank for kursmanipulation med bankens egne aktier.

Det oplyser Finanstilsynet i en meddelelse.

Fra september 2009 til februar 2010 var banken en aktiv opkøber af bankens egne aktier. Det fik kursen til at stige i perioden for derefter at falde. Ifølge Finanstilsynet var der i den periode så stor uligevægt mellem bankens køb og salg i markedet, at handlen ikke kan tilskrives en normal market maker-funktion, oplyser Finanstilsynet om baggrunden for politianmeldelsen.

Kunstigt høj kurs

"Finanstilsynet finder, at Aarhus Lokalbanks i kraft af sin dominerende handelsposition og indlæggelsen af store daglige købsordrer til højeste budkurs har sikret en kunstigt høj kurs, som ikke var et reelt udtryk for handelsværdien af aktien. Finanstilsynet vurderer endvidere, at bankens indlæggelse af store købsordrer og handel med egne aktier den 30. december 2009 havde til hensigt at holde kursen oppe på årets sidste handelsdag," skriver Finanstilsynet i meddelelsen.

Tager anmeldelse køligt

Aarhus Lokalbank tager dog anmeldelsen med ro.

- Aarhus Lokalbank imødeser en eventuel undersøgelse med sindsro. Vi er overbevidst om, at vi ikke har overtrådt loven på nogen punkter, skriver banken ifølge RB-Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs