Avis: Rotary-klub i politiets søgelys

Bagmandspolitiet betegner ifølge Børsen personsammenfaldet mellem Aarhus Lokalbank og Hadsten Rotary Klub som "særdeles interessant".
AF: RB-Børsen

Bagmandspolitiet retter nu blikket mod Hadsten Rotary Klub i sagen, hvor Finanstilsynet har politianmeldt Aarhus Lokalbank for kursmanipulation med bankens egen aktie. Det fortæller kilder i Bagmandspolitiet til dagbladet Børsen.

Hadsten Rotary Klub har gennem flere år har været det sociale omdrejningspunkt for bankens ledelse. Af Hadsten-klubbens fortrolige medlemsliste, som Børsen er i besiddelse af, fremgår det, at der på nuværende tidspunkt er mindst syv medlemmer af Rotary-klubben, som enten har tilhørt eller tilhører den absolutte inderkreds i den østjyske lokalbank.

Særdeles interessant

Det drejer sig blandt andre om bankens nuværende bestyrelsesformand, godsejer Rasmus Juhl Rasmussen, det menige bestyrelsesmedlem murermester Jørn Sørensen, samt de tre medlemmer af bankens repræsentantskab, apoteker Lars Persson, direktør Carsten Gadeberg og fabrikant Hakon Lyngaa. Desuden er Per Hermansen, der blev fyret som adm. direktør i Aarhus Lokalbank 25. november, samt bankens tidligere adm. direktør John Ernfred Madsen medlemmer.

Hos Bagmandspolitet betegnes dette personsammenfald som "særdeles interessant", fordi efterforskningen om kursmanipulation skal afdække, om der har været aftalt spil.

"Banken har været ude at yde kredit til en række mennesker, som har købt Aarhus Lokalbank-aktier for pengene. Det drejer sig blandt andet om en række nøglepersoner i banken. Og så er det klart, at jo højere kurs aktierne har, jo bedre sikkerhed har banken for sine penge. Samtidig kan banken minimere kundernes tab ved at holde kursen oppe. Det skal vi nu i gang med at have kortlagt," lyder det fra en kilde i Bagmandspolitiet.

(RB-Børsen)

Aarhus Lokalbank tager politianmeldelse med ro

Finanstilsynet bekræfter: Aarhus Lokalbank politianmeldt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også