FinansWatch

Banker kan tjene på lavere låneloft

Udenlandske banker kan rykke ind i Danmark med variabelt forrentede boliglån, der er mere rentefølsomme end flekslån, advarer Jyske Bank.

Boligejerne bliver de sikre tabere, hvis lånegrænsen for flekslån ændres. Det vil efter alt at dømme gøre boliglån dyrere, ligesom boligpriserne kan falde.

Til gengæld kan en ændring meget vel blive lukrativ for især de store banker, der vil kunne tilbyde kunderne et oplagt alternativ til flekslånene i form af de typisk lidt dyrere prioritetslån, ligesom de også vil kunne sælge dyrere boliglån til at sikre den resterende del af finansieringen for nye boligkøbere. Det mener den uafhængige boligøkonom Poul Gammelgaard fra Boligoekonomen.dk:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs