FinansWatch

Staten risikerer nyt kæmpetab på Roskilde Bank

Ifølge Dagbladet Børsen risikerer Roskilde Bank nu at blive endnu dyere for staten, end de 8,8 mia. kr. som bankskandalen foreløbig har kostet.

Forbrugerombudsmanden er lige nu på vej med hjælp til de tusindevis af investorer, der investerede deres penge i Roskilde Bansk-aktier i årene op til bankens kollaps. Jurist hos Forbrugerombudsmanden Søren Iversen peger over for Børsen på, at de prospekter, der blev udarbejdet af Roskilde Bank kan være så fejlbehæftede, at investorerne måske kan få ophævet deres aktiekøb og sende regningen videre til staten.

"Det primære er aktiekøbene, som er foregået i perioden fra 2006 og frem til bankens kollaps i sommeren 2008. Vi har bedt Roskilde Bank og Finansiel Stabilitet om oplysninger, så vi kan se, hvad der er passeret i de år, det stod på, og vi overvejer at gå ind i sagerne omkring prospekterne," siger Søren Iversen til Børsen.

Ifølge avisens oplysninger kan der være tale om aktiehandler for flere milliarder.

Forbrugerombudsmanden holder øje med, om erhvervslivet overholder blandt andet markedsføringsloven. Han har mulighed for at træde ind i en retssag på forbrugernes side og være drivkraft i gruppesøgsmål.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs