FinansWatch

Frøsig: Egenkapitalforrentning skal meget højere op

Sydbanks administrerende direktør Karen Frøsig er bestemt ikke tilfreds med bankens resultat i tredje kvartal.

Bundlinjen lyder på et rundt nul, og det er langt fra bankens ambitioner om at forrente aktionærernes penge.

"Når vi kommer hen, hvor krisen letter lidt - og der taler vi vel 2013 - må vi nødvendigvis have en ambition om at komme tilbage, så finansielle aktier igen bliver virkelig attraktive. Og det vil sige, at vi skal have en forrentning på
10-15 pct., siger Karen Frøsig til Ritzau Finans.

Hun påpeger, at Sydbank allerede har afskediget en del medarbejdere, hvilket vil
bringe omkostningerne ned.

"Vores regnskab afspejler, at der er lavkonjunktur i Danmark. Vores basisindtjening udvikler sig efterhånden godt og skal nok komme efter det," lyder det fra Karen Frøsig.

Hun har ikke yderligere spareplaner i skuffen, men afviser ikke, at det kan blive nødvendigt at tilpasse omkostningerne yderligere. Den store vækst i bankens forretningsomfang tror hun til gengæld ikke på på kort sigt.

"Vækst i forretningsomfanget er et længere, sejt træk, men det er ikke noget, vi kan se på den korte bane. Der er vi nødt til at tilpasse omkostningerne. Vi har en god kundetilgang, så gad vide, om ikke vi får det stabiliseret hurtigt. Men vi kigger løbende på alle vores omkostninger," siger direktøren.

(Ritzau Finans)

Regnskab: Meget skuffende tal fra Sydbank

 

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs