FinansWatch

Regnskab: Meget skuffende tal fra Sydbank

Banken kan slet ikke leve op til analytikernes forventninger og lander et 9-måneders regnskab, der skuffer på flere parametre. Resultatet for 3. kvartal alene er en sjettedel af det, som analytikerne havde forventet. (Opdateret 13.32)

Sydbanks resultat efter skat i årets tredje kvartal lander på et rundt 0.

Lige nøjagtig nulresultatet er ganske symptomatisk for det regnskab, som landets fjerdestørste bank sender på gaden, der skuffer på de fleste parametre. Regnskabet indeholder da også det, som Sydbank kalder for en præcisering, nemlig at man nu forventer en årsindtjening før nedskrivninger på udlån på godt 1,7 mia. kr., hvor forventningen tidligere var, at man ville lande mellem 1,7 og 2 mia. kr. på den post.

Analytikerne var indstillede på, bl.a. efter skuffende regnskaber fra Nordea og Jyske Bank, at det kunne blive en skuffende omgang fra Aabenraa, men alligevel ligger Sydbank på nogle parametre et stykke fra gennemsnitsestimaterne, som Ritzau Finans har indsamlet.

Engangsomkostninger

På basisindtjeningen rammer Karen Frøsig og co. nogenlunde analytikernes estimater, mens handelsindtjeningen og specifikt nettoresultatet i årets tredje kvartal ligger langt fra.

En del af forklaringen på de skuffende tal ligger i engangsomkostninger i kvartalet på 146 mio. kr., der stammer fra den fyringsrunde, som banken netop har gennemført, kombineret med en 25 mio. kr. dyr lukning af bankens aktiviteter i Schweiz.

I årets første 9 måneder har Sydbank tjent 136 mio. kr. efter skat mod 436 mio. kr. i den samme periode året før. Den største negative afvigelse i bankens regnskab er handelsindtjeningen, der på 9 måneders sigt er godt 350 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år.

Faldende nedskrivninger

Således ligger basisindtjeningen, eksklusiv handelsindtjeningen i samme niveau som sidste år - dog en spids lavere.

På udlånssiden har Sydbank mistet 3,6 mia. kr., således at bankudlånet efter årets første 9 måneder ligger på 70 mia. kr. På indlån er Sydbank til gengæld gået et pænt stykke frem, 3,5 mia. kr., hvilket bringer indlånene op på samlet 65 mia. kr.

Nedskrivningerne falder fortsat i Aabenraa ned til 735 mio. kr., mod 944 mio. kr. i årets første ni måneder i 2010.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs