FinansWatch

Finanstilsynet overrasket over dom

Rettens dom i Bank Trelleborg-sagen kommer bag på Finanstilsynet. Den pågældende bestemmelse har aldrig før været brugt, siger vicedirektør Flemming Nytoft Rasmussen.

Finanstilsynet er overrasket over, at retten tidligere i dag fandt det ulovligt, at Sydbank via Fonden for Bank Trelleborg tvangsindløste mindretalsaktionærerne i Bank Trelleborg i forbindelse med bankens overtagelse af den nødlidende bank. En manøvre, som Finanstilsynet ellers havde godkendt.

”Det kommer bag på os, at dommen fastslår at Bank Trelleborgs egne aktier skulle have været medregnet, og at tvangsindløsningen af mindretalsaktionærerne var ulovlig,” siger Flemming Toft Rasmussen i en kommentar.

70 procentsspørgsmålet

Spørgsmålet har været, hvornår kravene for tvangsindløsning er opfyldt - altså hvad, der skal tælles med i de 70 pct. aktier, som er nødvendigt for at tvangsindløse. Og her var retten altså ikke enig med Finanstilsynet.

”Vores vurdering var, at den almindelige opfattelse af selskabsretten støtter, at aktierne ikke skulle regnes med, og at vi derfor havde hjemmel til at godkende tvangsindløsningen. Man skal være opmærksom på, at den pågældende bestemmelse aldrig tidligere havde været benyttet,” siger Flemming Nytoft Rasmussen.

Vicedirektøren hæfter sig desuden ved, at dommen støtter Finanstilsynets vurdering af, at banken var nødlidende.

Finanstilsynet vil nu nærlæse dommen med henblik at vurdere, om de vil anke sagen.

Sydbank udråber sig som sejrsherre

Læs Trelleborg-dommen her

Landsdommer: Historisk Trelleborg-sag

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs