FinansWatch

Aktionærer: God sag til Højesteret

Aktionærerne i Bank Trelleborg er rystede over, at de ikke får erstatning og overvejer nu, om de skal anke dommen i sagen om tvangsindløsning af mindretalsaktionærerne i Bank Trelleborg.

Mindretalsaktionærerne i Bank Trelleborg er tilfredse med, at landsretten har givet dem ret i, at Finanstilsynet overtrådte loven i forbindelse med Fonden for Bank Trelleborg og Sydbanks tvangsindløsning af minoritetsaktionærerne i Bank Trelleborg.

Men her opfører tilfredsheden også.

Formand for Foreningen for Minoritetsaktionærer i Bank Trelleborg, Jan Marcher, kalder det rystende og dybt utilfredsstillende, at landsrettens dom ikke giver aktionærerne erstatning.

Kæden hopper af

”Vi er ikke enige i, når landsretten siger, at det, man har gjort, ikke er en tilegnelseshandling. Der hopper kæden helt af for mig. Det er en tilegnelsessag, når man ulovligt tager en anden ejendom, derfor er jeg klart uenig med landsretten i den betragtning, og hvis de havde givet os medhold i den del af det, havde vi automatisk været inde i erstatningsret,” siger formanden.

I øjeblikket vurderer foreningen derfor, om de vil gå videre med sagen, der ifølge Jan Marcher er en sag, der er velegnet til principiel prøvning ved Højesteret.

Overvejer at anke

”Umiddelbart stopper vi ikke her, om vi anker eller nøjes med den anden retssag, der allerede kører omkring børsprospektet, kan jeg ikke svare på endnu, men umiddelbart vil jeg sige, at vi i hvert fald ikke er tilfredse med den økonomiske kompensation, vi ikke får,” siger han.

Foreningen repræsenterer de 4770 mindretalsaktionærer. Sagen startede i januar 2008, da kom det frem, at Bank Trelleborg var på randen af konkurs. Sydbank reddede banken på målstregen med et opkøb på 250 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs