FinansWatch

Banktrelleborg-aktionærer anker dom

Aktionærerne i Banktrelleborg gør et nyt forsøg på at få retten til at anerkende, at deres aktier blev tvangsindløst til en for lav kurs.

Foto: ESKESTAD MIK

De tidligere aktionærer i Banktrelleborg har nu anket Landsrettens dom fra december til Højesteret.

Det skriver dagbladet Børsen.

”Vi mener, der burde være givet betydelig yderligere kompensation til aktionærerne. Sydbank har overtaget en going koncern (igangværende virksomhed uden umiddelbar udsigt til lukning, red.), og så skal aktionærerne også have vederlag for det,” siger aktionærernes advokat, Eigil Lego-Andersen, til Børsen.

Lange udsigter

Selvom retten i december på den ene side kendte salget af Banktrelleborg til Sydbank ulovligt, tilkendte retten ingen kompensiation for den lave pris, aktionærerne var tvunget til at acceptere i forbindelse med tvangsindløsningen.

"Going koncern er nøgleordet her. Hvis man skal ud og sælge en bil, der kører udmærket, så sælger man den ikke til skrotpris, og banken var ikke konkurstruet på salgstidspunktet. Vurderingsmændene, der har været inde som ekspertvidner , har sagt, at hvis banken skulle vurderes som going koncern, så ville den være mere værd, end det aktionærerne fik," siger Eigil Lego-Andersen.

Sagen ventes tidligst at komme for retten i 2012.

Aktionærer: God sag til Højesteret

Sydbank udråber sig som sejrsherre

Læs Trelleborg-dommen her

Landsdommer: Historisk Trelleborg-sag

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs