FinansWatch

Regnskab: Spar Nord må også nedjustere

Salget af leasing-aktiviteterne til Jyske bank koster for Spar Nord, der lander en række nøgletal et stykke under markedets forventninger. (Opdateres)

Spar Nord skuffer investorerne, der i grove træk må konstatere, at både basisindtjeningen før nedskrivninger samt bundlinjen bliver cirka en tredjedel lavere end forventet.

Tredje kvartal udmøntede sig i en bundlinje på 51,8 mio. kr. for Spar Nord, hvilket er knap 27 mio. kr. lavere end analytikernes estimater.

Også basisindtjeningen før nedskrivninger skuffer, hvor de 181 mio. kr. i kvartalet ikke kan matche analytikernes forventninger, der lå godt 110 mio. kr. højere.

Tilbagegang i basisindtjeningen

Til gengæld overrasker banken på nedskrivningssiden, hvor de 94 mio. kr. i 3. kvartal er 7 mio. kr. bedre end forventet af markedet.

Lasse Nyby og co. har landet et resultat før skat i årets første ni måneder på 276 mio. kr., det er en fremgang på 83 pct. sammenlignet med same periode i 2010.

Til gengæld er der tale om en temmelig markant tilbagegang på basisindtjeningen på 39 pct. i forhold til de første ni måneder af 2010. Her lander Aalborg-banken 259 mio. kr. i årets første ni måneder.

Også bankens basisindtægter dykker med 10 pct. til knap 1,6 mia. kr. i årets første ni måneder.

Banken nedjusterer forventningerne fra en forventet basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 850-1050 mio.kr. til 700 mio. kr.

 

Lettet Spar Nord ude af funding-sumpen

Spar Nord giver leasingselskab væk gratis

Spar Nord sælger leasing-forretning 

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs