FinansWatch

Spar Nord sælger leasing-forretning

Som en del af dagens omstruktureringer i Jyske Bank overtager den Spar Nords leasingaktiviteter. Frasalget er et led i Spar Nords bestræbelser på at slanke balancen.

Selv om leasingaktiviteterne i Finans Nord A/S og Easyfleet A/S har været en god forretning for Spar Nord, så må banker alligevel være lettet over at slippe af med selskaberne.

Uden leasingforretningen er bankens fundingvanskeligheder nemlig næsten løst, fordi kernekapitalprocenten med et trylleslag bliver 1,8 pct. bedre.

”Uden vores leasing-udlån så er vi fuldstændig uafhængige af obligationsudstedelser uden for Danmark. Vi har næsten i dag balance mellem ind og udlån, så det er egentlig tilstrækkeligt til at drive vores forretning. Og vi har heldigvis pænt gang i kundeindgangen, og der vil en stærkere balance give os bedre muligheder for at kunne fortsætte væksten,” sagde adm. direktør i Spar Nord Lasse Nyby til FinansWatch i august.

Fundingbehov bortfalder

Spar Nord skriver i fondsbørsmeddelelsen, at de samlede aktiver på 8,5 mia. kr. i leasingselskaberne har været fundet gennem banken, og dette fundingbehov bortfalder altså med dagens frasalg.

Parterne oplyser ikke prisen på Finans Nord-overtagelsen, men skriver om Easyfleet, at det overtages til bogført værdi.

”Købet sker til Finans Nords bogførte værdi, svarende til egenkapitalen på ca. 41 mio. DKK. Jyske Finans overtager aktierne i selskabet, medarbejderne samt porteføljen af operationelle leasingengagementer, som er på ca. 216 mio. DKK,” skriver Spar Nord i meddelelsen.

Med købet af Easyfleet hører også en gæld på 200 mio. kr.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs