FinansWatch

Nyby: Klart markedet skyder forbi på vores nøgletal

Lasse Nyby mener, at Spar Nord er tæt på at ramme markedets forventninger, men ændret måde at gøre tallene op på har ikke ramt analytikernes estimater. (Opdateret 13.23)

Lasse Nybys salg af leasing-aktiviteterne til Anders Dam og Jyske Bank slår igennem i bankens 3. kvartals-rapport, hvor banken på flere nøgletal lander lavere end forventet af markedet.

Men Lasse Nyby anfører overfor FinansWatch, at banken har taget indtægter ud som følge af frasalget, og ditto omkostninger, hvorfor tallene ser svagere ud, end de reelt er.

”Jeg erkender, at vi lander i den nedre ende af estimaterne, men hvis du korrigerer tallene lidt i forhold til salget af vores leasing-forretning, så lander vi relativt tæt på det, som markedet havde sat næsen op efter,” siger Lasse Nyby til FinansWatch.

Konkret peger Nyby på, at resultatet i det frasolgte leasingselskab var på 74 mio. kr. før nedskrivninger, derudover er der 41 mio. kr. i engansomkostninger. I alt ville de 115 mio. kr. i ekstra basisindtjening have løftet de realiserede 522 mio. kr. op i underkanten af 640 mio. kr. og så er der faktisk ikke så langt op til det niveau, som var forventet af markedet.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs