FinansWatch

Spar Nord håber at være systemisk vigtig

Det er ikke afgørende for Spar Nord at blive udpeget som systemisk vigtig, men man håber, at det bliver sådan, lyder det fra kommunikationsdirektør i Spar Nord, Ole Madsen.

Det er ikke afgørende for Spar Nord at komme på listen over de systemisk vigtige banker, men i banken krydser man alligevel fingre for, at det sker. Det skriver Berlingske Business.

”Det er selvfølgelig et positivt signal til markedet, men vi forsøger at gøre os fri af deres dom ved at få vores indlån og udlån til at balancere. Alligevel håber vi på at være på listen, når den engang kommer,” siger kommunikationsdirektør i banken Ole Madsen til avisen.

Bankpakke 4, som politikerne i sidste uge blev enige om, hjælper ikke umiddelbart banken, der kunne have fået gavn af en forlængelse af den individuelle statsgaranti.

Ikke varigt grundlag

”Det havde vi ikke specifikt håbet på. Vi har den holdning, at det ikke er et varigt grundlag at basere vores forretning på hverken en statsgaranti eller Nationalbankens likviditetsmæssige lånefacilitet. Vi har valgt en løsning, der gør os fri af den slags,” siger Ole Madsen.

Spar Nord har valgt at tackle problemet med refinansiering af de statsgaranterede lån ved at gøre sig fri af de internationale pengemarkeder. Banken har derfor valgt at skille sig af med sit leasingselskab. Håbet er at kunne skaffe syv milliarder kroner hjem ved et salg, skriver Berlingske Business.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs