FinansWatch

Moody's: Bankpakke IV en lille forbedring

I en ny rapport ser Moody's Bankpakke IV som en klar forbedring i forhold til den tidligere inkarnation. Men kreditvurderingsbureauet gør samtidig klart, at Danmarks lovgivning stadig anses for enestående hård. Opdateret.

De danske banker får hverken løst deres solvens- eller likviditetsproblemer med Bankpakke IV - og udpegelsen af systemisk vigtige banker betyder kun lidt, så længe de stadig vil skulle afvikles under Bankpakke III eller IV.

Sådan lyder ratingbureauet Moody's mere nedslående konklusioner oven økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsens (K) forslag til en Bankpakke IV.

"Udpegelsen vil have en positiv effekt på bankernes egen styrke, men der er ingen ændring i forhold til systemisk støtte, da bankerne stadig falder under afviklingsordningen," skriver ratingbureauets analytiker, Oscar Heemskerk.

Begrænset støtte

Bureauet gentager samtidig sin udmelding fra umiddelbart efter pakkens lancering, hvor man meldte ud, at de nye værktøjer formentlig ville hjælpe en smule på danske bankers fundingsituation.

Moody's ser altså også positive tegn i pakken, der ifølge Oscar Heemskerk giver flere nyttige værktøjer til at få fusioneret pressede banker med stærkere konkurrenter, men peger på, at statens støtte stadig er begrænset, og at Bankpakke III's afviklingsmodel dermed stadig hænger over hovedet på pressede banker - og deres kreditorer.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs