FinansWatch

Flere år til lyset slukker i Roskilde Bank

Arbejdernes Landsbank har overtaget de strandede privatkunder i Roskilde Bank, men direktør Lars Jensen vurderer over for FinansWatch, at der går flere år før, at banken er afviklet. Den helt store udfordring er de 3.000 erhvervskunder.

Foto: /ritzau/Martin Kurt Haglund

Adm. direktør i Roskilde Bank, Lars Jensen, kalder overdragelsen af privatkunderne et betydeligt skridt i forhold til en afvikling af Roskilde Bank, men der er stadig flere år igen, siger han.

Den helt store udfordring, inden banken kan lukke og slukke, er de omkring 3.000 erhvervskunder, som der endnu ikke er en afklaring på.

”Dem håndterer vi, som vi har gjort hele tiden. Vi behandler dem kunde for kunde og prøver at hjælpe dem videre. Det er dem, vi skal arbejde med de kommende år,” siger Lars Jensen til FinansWatch.

Nødstedte erhvervskunder spænder ben

Tidligere i dag blev det offentliggjort, at Arbejdernes Landsbank overtager de cirka 4000 strandede privatkunder, som Finansiel Stabilitet gennem længere tid har forsøgt at skille sig af med.

Arbejdernes Landsbank overtager Roskilde Bank-kunder

Hvor mange år, der går, før erhvervskunderne også er ude af døren, kan Lars Jensen ikke sige.

”Det er et godt spørgsmål. Der går nogle år, og tættere kan jeg ikke komme på det. Det kommer meget an på, hvad der sker – også i forhold til konjunkturerne generelt,” siger han.

Der er to grupper af erhvervskunder. Dem, der skal videre til en anden bank, og dem, der skal dreje nøglen om, og det er den sidste gruppe, der vil forlænge levetiden af Roskilde Bank, fortæller Lars Jensen.

Medarbejdere flytter med

Arbejdernes Landsbank overtagelse af privatkunderne, bliver lavet som en del af en virksomhedsoverdragelse, og derfor følger der umiddelbart seks Roskilde Bank-ansatte med til Arbejdernes Landsbank. Men ifølge Lars Jensen vil Arbejdernes Landsbank tage samtaler med flere af de i alt cirka 25 ansatte i Roskilde Bank, der har håndteret privatkunderne, fordi de efter overtagelse af privatkunderne har brug for flere ansatte. Lars Jensen understreger dog, at det langt fra er alle, der er interesseret i at blive flyttet over til Arbejdernes Landsbank.

"Mange medarbejdere i Roskilde Bank er nogle, vi har ansat midlertidigt for at løse konkrete opgaver," siger han.

Arbejdernes Landsbank overtager Roskilde Bank-kunder

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs