FinansWatch

Forsvarsadvokat: Nordea-ansatte kan risikere fængsel

Hvis medarbejdere i Nordea har deltaget aktivt i hvidvask, kan de risikere at ende i fængsel. Det vurderer forsvarsadvokat Michael Bjørn Hansen.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Danske Nordea-ansatte kan ende i fængsel, hvis de beviseligt har hjulpet med at hvidvaske penge. Det siger forsvarsadvokat Michael Bjørn Hansen til Ekstra Bladet i kølvandet på den seneste afsløring om, at Nordea igennem en filial på Vesterbro skal have hvidvasket over 5 mia. kr.

"Vi står her med nogle mennesker, der faktisk kan få en fængselsdom for det her. For det, der her adskiller sig fra den hvidvask, der foregik via Danske Bank i Estland, er, at vi nu har nogle gerningsmænd, der i så fald har opereret på dansk territorium. Og det betyder, at det derfor også suverænt er Danmark, der har straffekompetencen," siger han til avisen.

Han forklarer videre, at mens man har set bødestraffer til virksomheder, er det anderledes, fordi der i denne sag kan være tale om personansvar. Derfor kan der idømmes fængselsstraf.

Michael Bjørn Hansen fortæller, at der i hvidvaskloven er en særlig bestemmelse om frihedsstraf. Han vurderer også, at det formentligt vil være almindelige bankfunktionærer, der har "fliflet lidt at imponere cheferne" og dermed begået hvidvask.

Medie: Myndigheder vil ikke oplyse om datalæk fra Nordea er en ny sag

Hvidvask-sag i Nordea trækker tråde til Danske Bank

Cevian har tiltro til Nordeas indsats mod hvidvask

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs