Cevian har tiltro til Nordeas indsats mod hvidvask

Kapitalfonden Cevian Capital har tiltro til Nordea, der mandag blev trukket ind i en sag om mistænkelige transaktioner for omkring 700 mio. euro.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
RITZAU FINANS

Nordea er skridt foran sine nordiske konkurrenter, når det kommer til arbejdet mod hvidvask. Derfor har kapitalfonden Cevian Capital tiltro til banken, der mandag blev trukket ind i en sag om mistænkelige transaktioner for omkring 700 mio. euro.

Sådan lyder det fra Christer Gardell, medgrundlægger af kapitalfonden, der ejer 2,3 pct. af aktierne i banken, efter at det finske medie YLE mandag kunne præsentere anklagerne mod banken på baggrund af et datalæk.

I et interview med det svenske nyhedsbureau TT fortæller Gardell, at han ikke mener, at hvidvask-sagen kan sammenlignes med den, som Danske Bank har været involveret i.

Han ser heller ikke risiko for, at anklagerne mod banken vil eskalere til en ny bankkrise. Gardell vurderer ydermere, at aktien, som siden sommeren 2017 er faldet 37 pct. i værdi, er undervurderet.

Ifølge Berlingske Business skulle primært Nordeas filial på Vesterport i København være under mistanke for at være blevet brugt til de mistænkelige transaktioner.

Efter historien har ramt medierne har Nordea været ude at erkende, at banken ikke har været dygtige nok:

"Vi har sagt det tidligere, og det vil jeg gerne gentage: At vi historisk ikke har været dygtige nok til at forebygge hvidvask, og det er vi utroligt kede af," sagde pressechef Julie Galbo tirsdag til Ritzau.

Mandag efter hvidvask-historien ramte medierne faldt Nordea-aktien 4,2 pct. Tirsdag var der dog en smule oprejsning, da aktien steg 1,7 pct. til 58,35 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også