FinansWatch

Nordea-indtægter imponerer ikke analytiker

Nordeas regnskab for andet kvartal var ikke langt fra Jyske Banks estimater og indeholdt flere positive elementer.

Indtægterne imponerede dog ikke Jyske Banks bank-analytiker Christian Hede.

Driftsresultatet for andet kvartal endte på 949 mio. euro, hvilket blev omsat til et nettoresultat på 643 mio. euro. På positivsiden endte nedskrivningerne på 118 mio. euro, et godt stykke under analytikernes forventning ifølge SME Direkt på 176 mio. euro.

"Bundlinjen er i store træk som ventet via markant lavere nedskrivninger end i seneste kvartal. På den lidt længere bane kommer Nordea med positive forventninger til omkostningsudviklingen, hvilket vil hæve vores fremadrettede estimater. Vi fastholder Reducer og forventer i den kommende periode pres på aktiekursen som følge af den Svenske Stats udsalg af Nordea-aktier," skriver Jyske Banks Christian Hede.

Analytikeren giver kursmålet 58 kr. for en Nordea-aktie, der mandag faldt 3,5 pct. til kurs 50,40 kr.

"Efter to rekordkvartaler på indtægtssiden er resultatet denne gang noget mere afdæmpet. Nettorenteindtægterne skuffer blandt andet på grund af forøgede fundingomkostninger som følge af forlænget løbetid og dette trækker det samlede billede noget ned. Nettoresultatet af poster til dagsværdi kunne som ventet ikke leve op til 1. kvartals høje niveau. Efter den megen tumult på de finansielle markeder lander resultatet noget under såvel vores som markedets forventninger, men da dette i sagens natur er en meget volatil post, lægger vi ikke for meget vægt på dette," skriver Jyske Bank.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs