FinansWatch

Ny landechef: Nordea skal være mere lean and mean

Michael Rasmussen, der har afløst Schütze som bankens nummer 1 i Danmark, varsler afskedigelser i banken.

”Vi skal være færre mennesker. Det er der ingen tvivl om. Det er en del af at omkostningseffektivisere,” siger Michael Rasmussen i et interview med Business.dk.

Han forklarer, at det hænger uløseligt sammen med, at bankens ellers udmærkede indtjeningsevne skal et niveau op.

”Det er vigtigt at demonstrere, at vi har en fornuftig indtjening. Ikke kun overfor vores aktionærer, men også i forhold til, at vi fortsat kan være dem, der skaffer den billigste finansiering i udlandet. For dét er den rigtigt knappe ressource: Fundingen,” siger Michael Rasmussen til netavisen.

Vil sikre kundeoplevelsen

Han understreger samtidig at den rokade, som banken p.t. er ved at gennemføre, handler om mere end blot nye kasketter til en række mennesker i banken.

”Det er ikke kun en rokade. Det er meget mere. Det gør det muligt for os at agere hurtigere og mere fleksibelt i forhold til vores kunder, og vi skal være ”lean and mean”. Ikke at vi er en produktionsvirksomhed, for når vi ser værdikæden efter, så er det for at sikre kundeoplevelsen,” siger Michael Rasmussen.

Endelig betoner bankens nye general i Danmark, at indtjeningsevnen er den nye hersker i banken. Derfor er det slut med at have målsætninger for bankens markedsandele, men kun mål for bankens indtjeningskraft.

Sig goddag til hr. Nordea

Michael Rasmussen har ikke overskud til VL-gruppe

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs