FinansWatch

Nordeas fundament i Polen er organisk vækst

Nordeas chef for nye europæiske markeder, Thomas Neckmar, er skeptisk i forhold til at vokse via opkøb i Polen, selvom flere opkøbsmuligheder spøger.

Den polske avis Rzeczpospolita bringer et stort interview med Nordeas chef for nye europæiske markeder, Thomas Neckmar, hvor interviewet bl.a. drejer ind på Nordeas strategi i Polen, hvor avisen vil vide, om Nordea afviser opkøb i Polen og udelukkende fokusere på at kværne fremad på organisk vis.

”Når vi forbereder bankens udvikling, så er det ikke vores udgangspunkt, at vi skla ud og erhverve konkrete banker. Alene af den grund, at vi ikke ved, hvilke banker, der bliver sat til salg,” siger Thomas Neckmar til avisen.

”Derfor er vores plan – som udgangspunkt - at vokse organisk. Det er hele grundlaget for vores tanker om vækst. Hvis vi vil overtage en anden institution, skal vi være overbeviste om, at den passer til vores strategi og til den organisation, som vi skaber. Overtagelser giver ikke altid merværdi,” siger Thomas Neckmar i interviewet, som FinansWatch har fået oversat af en polsk tolk.

Men Nordea har vel ellers midlerne til at købe op på det europæiske bankmarked?

”Ja, det er rigtigt nok, vi er en af de europæiske banker, som ikke lider under mangel på kontanter. Men det er også rigtigt, at det ikke er nemt at finde gode institutioner at overtage. Én som ville passe lige nøjagtig til os,” siger Thomas Neckmar.

Og hvad med Polbanki, kunne det være aktuelt for Jer at overtage den? Græske Euro Bank er også ved at sælge sine afdelinger i Polen?

”Man kan sige, at mange banker er til salg. Men jeg har ikke tænkt mig at kommentere salget af Polbank,” siger han.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs