FinansWatch

Nordea vil vokse 30 pct. årligt i Polen

I et interview med polsk avis løfter Thomas Neckmar sløret for bankens vækstplaner i Polen.

Nordea går efter en polsk aktivvækst på 30 pct. årligt i udlån over de kommende år. Det skriver den polske avis Rzeczpospolita i følge Bloomberg News.

Det er Nordeas mål at blive blandt de fem største udlånere i Polen. Det siger Thomas Neckmar, der er Nordeas chef for nye europæiske markeder.

”Det polske marked vokser meget hurtigt, og den polske økonomi har en passende vækst. Vi vurderer, at det polske marked er meget lovende, når man ser på væksten i forhold til de risici, der er,” siger han til nyhedsbureauet.

I et andet interview med Direkt for nylig fortalte adm. direktør for Nordea i Polen, Wlodzimierz Kicinski, at banken forventede man ved årets udgang at have rundet 200 fillialer mod 158 ved årets begyndelse.

Markedsandelen er dog fortsat beskeden med cirka 2,5 pct. Men det skal der laves om på.

”Vores langsigtede mål er at være en af de fem største banker i Polen inden for både detail- og virksomhedssegmentet. Vi vil være en af de vigtigste universalbanker, der laver forretning i Polen,” sagde Wlodzimierz Kicinski dengang.

Nordea runder 200 filialer i Polen

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs