Jyske Bank tegnede 90 pct. af nye aktier i Nordjyske Bank

Nordjyske Bank har offentliggjort resultatet af sin aktieemission, og Jyske Bank kom til at købe 90,4 pct. af de nyudstedte aktier. (opdateret)
Foto: PR
Foto: PR

Nordjyske Bank har nu gennemført sin aktieemission, hvor Jyske Bank havde garanteret at købe de aktier, som ikke blev tegnet af andre investorer. Jyske Bank kom i den forbindelse til at eje 90,4 pct. af de nyudstedte aktier, fremgår det af en meddelelse fra Nordjyske Bank.

Da de nye aktier udgør en tredjedel af den samlede aktiekapital, vil Jyske Bank komme til at eje lige knap 30 pct. af aktierne i Nordjyske Bank.

Nordjyske Bank udstedte de nye aktier for at finansiere købet af Nørresundby Bank, og det er banken nu nået i mål med.

"Ved gennemførsel af udbuddet vil Nordjyske Bank være i mål med at sikre det ønskede kapitalgrundlag efter købet af Nørresundby Bank," fremgår det af meddelelsen.

Allerede i december sidste år indgik Nordjyske Bank garantiaftalen med Jyske Bank, og de aftalte i samme forbindelse, at Jyske Bank garanterede at købe restaktierne til 115 kr. per styk. Dermed har Jyske Bank betalt omtrent 636,4 mio. kr. for aktierne.

De nye aktier blev altså sat til salg til 115 kr. stykket, og det specielle har været, at aktiekursen i tegningsperioden har ligget under det niveau, og at det kun få gange har nærmet sig de 115 kr.

Dermed har det altså været muligt at købe allerede eksisterende aktier til en lavere pris, end man kunne nytegne aktier for.

Nordjyske Bank får et bruttoprovenu på omtrent 704 mio. kr., og nettoprovenuet er på 684 mio. kr. Aktierne forventes at blive optaget til handel tirsdag den 30. juni.

Jyske Bank: Nordjyske er en langsigtet investering

Resultatet af nordjysk aktieemission nærmer sig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også