Leasing skal give vækst i Jyske

Overtagelsen af Spar Nords leasing-forretning skal give vækst på toplinjen i Jyske Bank. Direktør afviser funding-vanskeligheder.

Spar Nord valgte at skille sig af med bankens leasing-eventyr, fordi den ikke kunne hente den fornødne funding til en fornuftig pris. Det problem har man ikke i Jyske Bank, og derfor passede de to leasing-selskaber smukt ind i direktør Anders Dams bøger.

Spar Nord er tilfredse med at slippe af med leasing-forretningen, fordi det letter lidt på funding-behovet. Jeres funding-adgang er jo heller ikke ubegrænset …

”…Nej, men den er væsentlig bedre. Vi har bedre rating, vi har hele tiden haft adgang til de internationale markeder, vi har et godt CP-program, som vi henter milliarder hjem på, så vores funding-situation er anderledes end Spar Nords. Derfor har begge banker gjort en god handel. Spar Nord får løst funding-problemerne, og vi får stille og roligt mere toplinje,” siger Anders Dam.

Forventer omfang på 5 mia.

Hvor stort et ekstra funding-behov forventer I, at købet vil medføre?

”Vi aner ikke, hvor stort det kan blive, men vi forventer et forretningsomfang omkring 5 mia. kr. inden for nogle år. Og det er intet problem for Jyske Bank at hente det,” siger Anders Dam.

Ikke hænderne over hovedet

Finans Nord har været en god forretning, og nu får I liv at overtage nye kunder kvit og frit. Havde du hænderne over hovedet, da du lukkede aftalen?

”Nej, der skal mere til. Vi er realistiske forretningsmænd, og vi har forhandlet i flere måneder. Det er en aftale, hvor begge parter kan se hinanden i øjnene bagefter,”

Har Spar Nord været mere presset i forhandlingerne, fordi den stod med et akut behov for funding?

”Nej, slet ikke. Begge parter har taget det stille og roligt,” siger Anders Dam.

Jyske forudser markante ændringer i sektoren

Spar Nord sælger leasing-forretning

Lettet Spar Nord ude af funding-sumpen

Spar Nord giver leasingselskab væk gratis

Anders Dam: Vi spiller på hele klaveretTilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også