FinansWatch

Jyske lægger an til at score Japan-gevinst

Jyske Invests globale aktieporteføljer ligger undereksponeret mod krisehærgede Japan, hvor aktiemarkederne vælter ned. Derfor lurer Jyske på at købe sig ind billigt, når roen forhåbentligt sænker sig.

Mens de fleste globale investeringsfonde har omkring markedsdelen otte pct. af porteføljen i japanske aktier, har Jyske Invest kun fem pct., og derfor lurer man nu på opkøb.

”Vi overvejer da, om vi ikke skal øge beholdningen for at indkassere gevinsten og købe os ind billigt. Men det bliver først, når der er faldet ro på,” siger porteføljemanager Per Kongsgaard fra Jyske Invest.

Paradoksalt

Det samlede japanske aktiemarked fylder ca. otte pct. af verdensmarkedet, og derfor er de voldsomme kursfald i Japan efter sidste uges tragiske jordskælv paradoksalt ikke skidt for Jyske Invest.

I Jyske Invests rent japanske investeringsfond oplyser Per Kongsgaard, at man for nuværende slår koldt vand i blodet, selvom det japanske aktiemarked oplever de værste kursfald siden 1970’erne.

”Vi skal jo være tilstede i Japan, så på den måde kan vi ikke trække os ud. Derudover er vi bredt eksponeret, så lige nu ser vi tiden an,” lyder det fra porteføljemanageren, der dog holder et ekstra vågent øje med forsikring- og forsyningsbranchen i Japan.

Hårdt ramt

”De vil typisk blive ramt hårdt, så det kan være, at vi skal af med nogle af dem,” siger Kongsgaard.

Bl.a. er Tokyo Electric Power Company, der ejer de uheldsramte atomkraftværker i Japan, halveret i kurs siden jordskælvet i torsdag.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs