Jordskælvet i Japan rammer Codan

Forsikringsselskabet Codan er i øjeblikket i dialog med danske virksomheder, der er blevet ramt af jordskælvet i Japan.

Tsunamien i Japan skyller nu også ind over Danmarks grænser.

I hvert fald melder forsikringsselskabet Codan om, at de er i dialog med danske virksomheder, der er blevet ramt af katastrofen i Japan.

”Vi i øjeblikket i dialog med nogle danskbaserede kunder, som er påvirket af begivenhederne i Japan, primært i forhold til bygninger, løsøre og driftstab, altså noget, der umiddelbart kan tilskrives tsunamien og de ødelæggelser, den har ført med sig,” siger pressechef i Codan Mads Houe til FinansWatch.

For tidligt at gøre skaderne op

Mads Houe ønsker ikke at oplyse, hvor mange selskaber, der er tale om. Ej heller beløbets størrelsesorden kan Mads Houe komme nærmere.

”Det er alt for tidligt at gøre det op. Vi i gang med at hjælpe dem videre og gøre skaderne op,” siger han.

De danske virksomheders forsikring er tegnet gennem den nordiske enhed, Nordic Risk Solutions, som er en del af Codan. Gennem Nordic Risk Solution kan danske virksomheder med udenlandske operationer få en samlet forsikringsløsning.

Få turister

Codan er desuden i kontakt med få danske turister i Japan.

”Vi har set ganske lidt på rejseforsikring, som for eksempel dækker genhusning, behandling og hjemrejse. Det er meget få og ikke noget alvorligt, men dem hjælper vi selvfølgelig,” siger Mads Houe.

Codan Marine er det ledende danske forsikringsselskab på marineområdet, men her kan Codan indtil videre melde hus forbi.

”Vi har ikke har set noget på cargo-området, hvor man umiddelbart kunne forestille sig, at der skulle være sket noget. At vi ikke har hørt noget, er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er sket noget, men at man endnu ikke har overblikket,” siger Mads Houe.

Tryg og Topdanmark ikke ramt

Codan genforsikrer ikke andre forsikringsselskaber og er dermed ikke ramt på den front. Til gengæld er Codan selv genforsikret og altså dækket, hvis udbetalingerne når en vis størrelse.

Topdanmark og Tryg har tidligere i dag sagt til RB-Børsen, at de umiddelbart ikke er ramt af katastrofen i Japan. Alm. Brand kan også melde hus forbi, da selskabet ikke har nogen eksponering mod Japan.

Tryg og Topdanmark går fri af Japan-katastrofe

Forsikringsselskaber i storudsalg efter skælv

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også