Jyske vil heller ikke fusionere med Sydbank

Jyske Banks topchef Anders Dam er helt enig med Karen Frøsig fra Sydbank, der for nylig skød tankerne om en fusion mellem de to banker ned.
Foto: Kristian Sæderup
Foto: Kristian Sæderup
AF KASPER KRONENBERG

Der er langt fra Silkeborg til Aabenraa. Det er Anders Dam fuldstændig enig med Karen Frøsig i. Og det i mere end én forstand.

Karen Frøsig skød for nylig tankerne om en fusion mellem Jyske Bank og Sydbank til jorden efter længere tids spekulation om dannelsen af en jysk storbank, der for alvor ville kunne tage kampen om med Nordea og Danske Bank. Frøsig: Glem fusion med Jyske Bank

Og det er en kommentar – og holdning – der passer ”havkatten” fra Silkeborg ganske glimrende.

”Jeg er helt enig med hende, så kort kan det siges."

Kun i et regneark

Kan der ikke være meget fornuftige, strategiske og kommercielle tanker bag en fusion af de to banker?

”Det kan godt være man kan se det i et regneark, men det er måske også det. Vi har begge et godt forhold til kunderne, vi har gode størrelser og vi klarer os fint på markedspladsen, så jeg har svært ved at se argumenterne for, hvorfor vi skulle gå sammen,” siger Anders Dam.

I forbindels med aflæggelsen af Sydbanks årsregnskab for halvanden uge siden, udtalte Karen Frøsig til FinansWatch:

”Jeg har også godt hørt nogle sige det, men det er et scenarium jeg har meget svært ved at se for mig. For det er sådan, at Sydbank kan kun have hovedsæde ét sted; og det er i Aabenraa. Og det er mit indtryk, at Jyske Bank-folkene i Silkeborg har det på samme måde. Jeg tror ikke, at du kan finde to banker i Danmark med en større selvstændighedstrang.”

Frøsig: Glem fusion med Jyske Bank

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også