Jyske Bank: C20-exit har ingen betydning

Jyske Bank ryger – igen – ud af C20. Men banken tager det roligt. Det fjerner ikke investorernes interesse, siger banken.

Det kom ikke som nogen overraskelse for Jyske Bank, at banken ryger ud af C20-indekset i slutningen af december.

Sådan lyder det fra Birger Krøgh Nielsen, CFO i Jyske Bank.

”Det var ret forventet, for vi kan løbende følge med i omsætningen,” siger Birger Krøgh Nielsen.

Og exitet får heller ikke banken til at tage affære.

”Vi sætter ikke himmel og hav i bevægelse for det her. Vi lader markedskræfterne fungere, og det har vi det udmærket med,” siger han.

Ind og ud

Banken er da også vant til at ryge ud og ind af indekset. Siden december 2005 er banken ifølge Københavns Fondsbørs røget ud af eliteindekset fire gange. To gange om året skiftes der ud i C20-indekset af Fondsbørsen. I denne omgang ryger Chr. Hansen, Pandora og GN Store Nord ind i indekset, mens Jyske Bank, Lundbeck og Norden må sige farvel.

Ifølge kommunikationschef i NASDAQ OMX København Javier Lopez Garrido er der flere fordele ved at være på C20-indekset.

”Den åbenlyse er selvfølgelig, at man som virksomhed er eksponeret jævnligt i offentligheden. Det giver en del afledte effekter i form af højere kendskabsgrad og kan dermed være en faktor i forhold til at brande sig som arbejdsgiver og som forretning,” siger han.

Finansiel fordel

”Dernæst er der også en klar finansiel fordel forbundet med at være del af C20. Især udenlandske mæglerhuse fokuserer ofte udelukkende på aktier, der optræder i eliteindeks, såkaldt blue chip-aktier. Jo større omsætning du har i en aktie, desto mere likviditet skabes der i aktien og dermed en bedre prissætning. En god prissætning er alt andet lige attraktivt for investorerne,” siger han.

Men hos Jyske Bank mærker man ikke den store forskel fra investorernes side, og derfor er en plads i C20 heller ikke et mål i sig selv, lyder det.

”Vi oplever ikke, at der er nogen nævneværdig forskel, hverken i forhold til investorinteresse eller likviditet i aktierne, og vores fornemmelser er helt klart også, at investorer tillægger det en meget lille værdi,” siger Birger Krøgh Nielsen.

”Vi har på det seneste talt med en række investorer, og ingen af dem har eksplicit nævnt det som en udfordring,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også