FinansWatch

Jyske Bank sagsøgt af ombudsmand

Om få dage afleverer Forbrugerombudsmanden for første gang nogensinde en stævning til Jyske Bank. Det skriver Børsen.

Foto: Kristian Sæderup

Jyske Bank skal nu i retten og forsvare salget af den omdiskuterede Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer, der kostede private investorer 800 mio. kr.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi har varslet to typer retssager mod Jyske Bank, og dem er vi klar til at anlægge meget snart. Det bliver i denne måned," siger specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, Sigurd Slot Jacobsen.

Hedgeforeningen blev lanceret i efteråret 2007, og private investorer skød tæt på 1 mia. kr. i fonden, der blev markedsført som en lavrisikoinvestering. I løbet af 2008, hvor finanskrisen bragede løs, tabte fonden - og ikke mindst de private investorer - 80 pct. af formuen svarende til 800 mio. kr.

Jyske Bank har modtaget stævning i sagen om Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer

Investorer stævner Jyske Bank

De to stævninger fra Forbrugerombudsmanden kommer i kølvandet på en lignende stævning, som den 26. november tikkede ind fra en gruppe vrede kunder, som er gået sammen om et gruppesøgsmål mod banken. Gruppen har fået bevilget fri proces til søgsmålet.

Sagen er imidlertid så principiel, at Forbrugerombudsmanden nu selv vil have slået fast, at det ikke er i orden at markedsføre en hedgefond som et lavrisikoprodukt til private kunder.

"Vi anmoder om at få rettens vurdering af, om det der skete var i strid med reglerne om god skik, og vi beder retten om at tage stilling til, om kunderne skal have deres penge tilbage," siger Sigurd Slot Jacobsen.

I forbindelse med Bankpakke II fik Forbrugerombudsmanden øgede muligheder for selv at tage sager op, hvor kunder i danske pengeinstitutter har lidt tab på grund af dårlig rådgivning, og sagen mod Jyske Bank er den første af sin slags.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs