FinansWatch

Konkursfrygt giver storbankregnskab over forventningerne

Storbanken Morgan Stanley rammer langt over analytikernes forventninger med Q3-regnskabet. Men det sker kun, fordi bankens gæld er blevet mindre værd.

Morgan Stanley, der hører til blandt verdens allerstørste investeringsbanker, slog markedets forventninger markant i det netop offentliggjorte regnskab for tredje kvartal. Bankens resultat lander på 11,8 mia. kr. eller 1,15 dollar pr. aktie, som amerikanerne ynder at opgøre det.

Men uden en ny regnskabsmanøvre, som flere af de konkurrerende storbanker også benytter sig af, havde resultatet været på bare 3 cent pr. aktie, hvilket ville være langt under Bloombergs konsensusestimat på 30 cent pr. aktie.

Den nye regnskabsmanøvre, som hedder Debt Valuation Adjustment eller gældsværdiansættelse gør, at banken kan bogføre det som en indtægt, hvis værdien af den udstedte gæld falder. Det gør bankens obligationer, fordi investorerne frygter for banken, hvilket får prisen på konkursforsikringer mod netop Morgan Stanley og flere andre storbanker til at stige.

Flere andre topchefer har kraftigt understreget i regnskaberne, at pengene blot er bogføringsteknik, og at de vil optræde som en udgift, når rentespændet forhåbentligt bliver mindre i fremtiden.

Regnskab: Bogføring booster Citi-regnskab 

Bank of America på kanten af tab uden særposter

Storbank scorer milliarder på regnskabsteknik 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs